Устински водопад

Устинският водопад се намира в Родопите в близост до село Устина. Той не е пълноводен, но височината му от около 15 метра го прави впечатляващ.
Asset 7

изходна точка

Село Устина

Asset 5

денивелация положителна

147 м

Asset 4

денивелация отрицателна

1 м

Asset 6

трудност

1/6 лесно

Asset 8

времетраене

30 мин

Asset 3

дължина и тип маршрут

700 м

ЕТАПИ НА МАРШРУТА:

С кола: 
Село Устина

Пеша:
Село Устина – Устински водопад – 30 минути

Как да стигнете до началната точка?

Пътеката започва от горната част на село Устина, като от централния площад се завие покрай едно голямо дърво и продължите да карате от дясно на реката докато не стигнете разширение с чешма. Там може да спрете и да продължлите пеша на дясно покрай къщите. Местните са много любезни и ако питате с радост ще ви упътят.

ОПИСАНИЕ НА МАРШРУТА

Село Устина – Устински водопад

Пътеката е много лека и лесна за минаване. В първите няколко метра ще видите беседка с място за барбекю. Не се притеснявайте няма да се объркате тъй като маршрута е добре обозначен. През повечето време се върви в гората и е сенчесто. По пътеката има място с гледка към село Устина. След около 25 минути спокоен ход се стига Устинския водопад.

Той не е пълноводен, но височината му от около 15 метра го прави впечатляващ. Както при повечето водопади, за да го видите в пълния му „блясък“ е добре да го посетите през пролетта.

След като щракнете някоя снимка и се насладите на свежестта му, може да продължите още 5 минути нагоре до параклиса Свети Георги. Изкачите ли се пред вас ще се открие панорамна гледка към село Устина.

На връщане може да си напълните вода от чешмичката, а ако имате път към Перущица ви препоръчваме да посетите Hills Brewery Park – много вкусна храна, истинска бира и много забавления за децата (задължително се обадете за резервация).

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Още интерсни места: