Липсват продукти в количката.

Общо:

5 леснодостъпни водопада


Uncategorized

В сезона на водопадите ви споделяме 5 леснодостъпни водопада, които да посетите през пролетта.

Бачковски водопад – Родопи

Бачковския водопад е едно прекрасно място, до което да се разходите през пролетните дни. Пътеката е приятна и лесна и се стига за около 20 минути. През лятото водопадът често пресъхва, затова ви съветваме да го посетите през май месец.

Алекови водопади – Витоша

Алековите водопади представляват водна каскада, разположена на река Скакавица във Витоша планина. Маршрутът е лесен, подходящ е за малки деца. Стига се за около 50 минути. Изходна точка е Драгалевски манастир.

Водопад Горица – Рила

Ах тази Рила колко ми е мила. Още едно прекрасно място, което да посетите в Рила е Овчарченския водопад Горица. До него се стига много лесно и бързо, подходящо е за разходка с малки деца. Изходна точка е село Овчаренци. До водопадът се стига за около 15 минути.

Сопотски водопад – Стара планина

Районът на лифт Сопот е много приятно място за разходка или почивка сред природата. Мястото е популярно и сред парапланеристите. До Сопотския водопад се стига за около 30 минути, като ви препоръчваме да го посетите април-май месец, за да го видите пълноводен.

Попинолъшки водопад – Пирин

Попинолъшкия водопад е един от най-леснодостъпните водопади. Изходна точка е местност Попина лъка, до където се стига с кола, а водопадът е само на 5 минути от нея.

Мариана Киречева

Аз съм дизайнер по професия и любител планинар. От малка ходя по планините и винаги съм носила в себе си тази любов и свързаност с природата. Още през 2014 започнах първия си блог с идеята да споделям авторски снимки и лични преживявания из различни кътчета на България. Надявам се да намерите интересна и полезна информация тук.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Планинка е проект, създаден от любовта към дизайна и планината.

Свържете се с нас:

© 2024 Всички права запазени

Website by WebToSpec