Хижа „Ловна“

Хижата се намира на около 1600 м н.в. малко над левия бряг на р. Джерман. Сградата е масивна, едноетажна с капацитет 25 места. Тоалетните са външни. Предлагат се храна и напитки. Хижата работи целогодишно.
Asset 7

изходна точка

хижа "Вада"

Asset 5

денивелация положителна

303 м

Asset 4

денивелация отрицателна

90 м

Asset 6

трудност

1/6 лесно

Asset 8

времетраене

1 час

Asset 3

дължина и тип маршрут

2.9 км в посока

ЕТАПИ НА МАРШРУТА:

С кола:
хижа „Вада“ – 10 км  от село Говедарци

Пеша:
хижа „Вада“ – хижа „Ловна“ – 1 час

ОПИСАНИЕ НА МАРШРУТА

хижа „Вада“ – хижа „Ловна“

Маршрутът започва от отклонението вляво от хижа „Вада“. Отбийте се от главния път и тръгнете по дясната пътечка. Следвайте синьо-червената маркировка. Не след дълго ще минете през мостче над река Прав Искър. След още 30-тина минути по коларски път ще стигнете до разклон, който води наляво за Седемте рилски езера, надясно – за връх Зекирица, а направо – към хижа „Ловна“.

В тази посока има малинови храсти и ако малините са узрели, можете да похапнете от вкусните горски плодове. Следвайте пътеката и скоро ще излезете от гората и ще се включите в главен път. Завийте надясно по него и следете за разклон след около 5 минути. Вдясно от пътя ще видите табелки и пътека – тръгнете по нея. Следва леко изкачване, а след това ще стигнете до мостче над река Джерман, по което ще преминете на отсрещния бряг.  До хижата остава съвсем малко. Неусетно ще изкачите още една стръмнина и ще стигнете до разклон, тръгнете наляво и  не след дълго ще видите хижа „Ловна“. В хижата можете да хапнете и да си починете. От тук можете да продължите към хижа „Рилски езера“ или към хижа „Пионерска“.

От тук може да отидете до:
• Хижа „Пионерска“ – 1 ч
• Хижа „Рилски езера“ – 1 ч и 30 мин
• Хижа „Скакавица“ – 1 ч и 45 мин
• Хижа „7-те езера“ – 2 ч и 10 мин
• Хижа „Мальовица“ – 3 ч и 30 мин

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Още интерсни места: